Tuesday, December 12, 2006

Varför ska kyrkan lägga sig i?!

Nu i dagarna diskuterar regeringen om hur man ska ställa sig till en könsneutral äktenskapsbalk. KD anser att den tillsatta utredningsgruppen ska sluta med sin utredning. Moderaterna vet inte hur de ska ställa sig ännu och folkpartiet är för en fortsatt utredning. Centerpartiet vet jag inte vad de tycker ännu. Vad som kanske är mest upprörande är att Svenska kyrkan har gått in med att de är emot en Svensk könsneutral äktenskapsbalk.

Vi lever i ett sekulariserat Sverige med en kyrka skiljd från staten, tacka Gudinnan för det, och på så sätt bör de inte lägga sig i det minsta i politiska debatten!

Kyrkan menar att det hela handlar om att ett äktenskap är mellan man och kvinna, inte kvinna och kvinna eller man och man.

Bröllop, giftermål, vigsel eller handfästning, det är något människan gjort sedan urminnes tider, inget som Kyrkan kom på eller har patent på, därför bör de också hålla fingrarna borta. Det hela handlar om att det är politiker som ska ta beslutet.

Egentligen är jag emot att överhuvud taget någon myndighet går in och petar i vem man får älska eller inte. Varken religion eller stat ska överhuvud taget inte gå in och peta i det privata livet.

Men det är klart att staten i form av regering/riksdag måste gå in just nu för att lätta upp äktenskapsbalken.

Vissa punkter är självklart viktiga att staten går in och petar i.
Exempelvis där kärlek inte utövas från båda parter på lika villkor:
- Pedofili
- Djursex
- Nekrofili
- och liknande

När den könsneutrala äktenskapsbalken kommer upp på riksdagen är det viktigt att alla röstar för den. För det är inte något konstigt med att en människa älskar en annan älskande människa!

Peter

För en fri äktenskapsbalk!

No comments: