Tuesday, December 19, 2006

Socialdemokraternas dåliga partisekreterare

Idag läser vi i tidningarna hur Marita Ulvskog, Socialdemokraternas partisekreterare uttalar sig om att det borde vara tre års mandatperiod. Hon menar också att regeringspartiet ska inte kunna gömma sig bakom den långa mandatperioden från väljarna.

Jag undrar hur hon egentligen tänker? Det var trots allt Socialdemokraterna som införde fyraårsmandatperioden.

Jag brukar säga såhär, man känner andra som man känner sig själv. Kan det vara så att Socialdemokraterna har gömmt sig för väljarna i tolv år? Kanske ska vi egentligen vilja att regeringspartiet är ett roterande bord som ingen får sitta kvar vid mer en tre års mandat?

Nej, Marita Ulvskog! Det här är faktiskt pinsamt att du kläckt ur dig. Det känns som om du försöker stöka över ett dåligt val och klaga och vara dålig förlorare.

Jag har sett och läst artiklar som din partikamrat, Hillevi Larsson skrivit. Och en mer sympatisk socialdemokrat får man leta efter. Stor eloge för Hillevi som erkänner och berättar att Socialdemokraterna gjorde ett stort misstag. Speciellt när kampanjen handlade om att "Alla ska med!" Tydligen inte alla då Sossarna förlorade sina arbetarröster.

Men åter till basfrågan, Marita Ulvskog, hur kan du komma på något sådant att säga? Bara för att opinionssiffrorna flyter upp och ned. Just nu ökat förtroende för ett socialdemokratiskt block. Men i nästa vecka är det ökat stöd för borgarna. Ska då du gå ut igen och kasta en paj på Reinfeldt?

Nej, jag tycker vi ska låta politiken få ha sin gång. Fyra år är egentligen för lite för att en regering ska hinna få något gjort. Oftast tar det lång tid att strukturera om ett land från att vara ex. socialistiskt socialdemokratiskt till att bli ett effektivt samhälle där alla är vinnare.

Likaså tar det lång tid att styra tillbaka från ett effektivt borgarsamhälle till ett socialdemokratiskt folkhem. Det hinns inte med på fyra år, definitivt inte tre.

Så, skapr kritik till politiker som gör klumpiga uttalanden. DDet gäller från höger till vänster och upp och ner, grönt och lila, svart och vitt.

Peter

No comments: